Hvem passer nettbanken for?

telephone-586266_640Det er utrolig mange som vil tenke at en nettbank kun passer for noen enkelte kunder hos banken, det er ikke nødvendigvis riktig. En nettbank kan nemlig passe for de aller fleste som allerede har en bankkonto, og det vil passe helt perfekt for de unge som nylig har fått seg sin første bankkonto. En nettbank vil nemlig sørge for at en får enklere oversikt over sin egen økonomi, noe som kan være utrolig bra for noen som holder på å lære seg alt om sin egen økonomi. Det er derimot stadig vekk flere og flere som benytter banken sin gjennom digitale medier, i stedet for på den gamle og tradisjonelle måten. Både ungdommer, voksne og de eldre i landet vil nemlig ta nytte av nettbank, selv om det kanskje kan være litt forvirrende og litt vanskelig i begynnelsen. Da må en bare se på det hele som en læreprosess, for med en gang man har lært hvordan det hele fungerer innser man hvor praktisk en nettbank kan være. Dersom man trenger litt ekstra hjelp vil de ansatte hos banken sin hjelpe til med glede, de kan vise hvordan man går frem i nettbanken. Helt fra hvordan man logger seg inn, og til de ulike gjøremålene sånn som betaling av regninger, overføring mellom egne eller andre kontoer og andre oppgaver.

Hvem er det som bruker nettbank?

smartphone-564152_640Som nevnt allerede er det flere og flere som tar i bruk nettbank, det har blitt den normale måten man styrer økonomien sin på og flere går vekk fra de gamle metodene. Det som gjør nettbanken enda mer tilgjengelig er at man ikke må sitte foran PCen sin for at det skal fungere, dette kan man gjøre gjennom mobilbanken. Faktisk bruker hele 8 av 10 nordmenn nettbank i stedet for sin fysiske, lokale bank. Det vil si at det er over 3, 1 millioner nordmenn som har tatt i bruk nettbank, noe som viser at det absolutt ikke er for komplisert eller vanskelig for noen å lære seg. I den samme undersøkelsen som ble gjort viser det faktisk en tydelig økning i antall kvinner som har tatt i bruk nettbank. Går man tilbake til år 2000 var det 75% menn som benyttet nettbank og kun 25 % kvinner. Hopper man frem til år 2006 hadde det plutselig blitt en jevnere fordeling mellom kjønnene, det var da 59 % menn som brukte nettbank og 41 % kvinner. I 2008 hadde tallene steget noe mer, opp til 57 % menn som brukte nettbank og 43 % kvinner, mens ett år senere gikk det opp med enda et prosent for kvinnene.

Nettbank trender i Norge

Undersøkelser som har blitt gjort viser virkelig at Norge har tatt imot bruken av nettbanker med åpne armer. Bare fra 2003 og frem til 2009 har det blitt over dobbelt så mange kundeavtaler for nettbank. I 2003 var det kun 1 750 000 kundeavtaler mens i 2009 hadde det gått opp til utrolige 4 677 593 og i dag er det nok gått over 8 000 000.

Privacy Policy