Ulike nettbanker

wallet-401080_640Noe som kanskje kan være litt forvirrende er det at det finnes såpass mange ulike banker man kan velge mellom, og med alle disse bankene hører det selvfølgelig samme antall nettbanker til. En som skal åpne sin første bankkonto eller skal bare bytte bank av ulike grunner vil nok synes det er vanskelig med såpass mange valg. Hvorfor det faktisk finnes så mange banker i Norge som det gjør er et helt annet spørsmål, men de er der og man vil rett og slett få en liten oversikt over hva de forskjellige kan tilby. Det man først og fremst bør finne ut av er hva man selv ønsker fra banken man velger. Dette kan være alt fra gode renter, gode vilkår på lån, en nettbank som skal være enkel og grei eller kanskje man er ute etter et Mastercard. Selvfølgelig har det blitt gjort en rekke undersøkelser om hvem som har den beste nettbanken og hva de kan tilby, men til syvende og sist kommer det rett og slett an på behovet til kundene.

De største nettbankene

money-256319_640Som nevnt allerede finnes det en rekke ulike nettbanker en kan velge mellom, men noen er selvfølgelig mer kjent og større enn andre. De som er de aller største bankene i Norge for øyeblikket et blant annet Skandiabanken, DNB Nor, Gjensidige Bank og Nordea. I tillegg til disse er det selvfølgelig en rekke flere banker som mange er glade i sånn som Landkreditt Bank, Storebrand Bank, Din Bank, Sparebank1, Pareto Bank ASA og Åfjord Sparebank. Det er faktisk ikke alle bankene engang, men dersom en skulle ha skrevet opp alle kunne det tatt en god stund. Alle disse ulike nettbankene har selvfølgelig ulike positive sider og ulike negative sider, alle kan tross alt ikke være best på alt. Nettbankene i Norge sjekkes stadig vekk opp mot hverandre og ifølge undersøkelser gjort av Capgemini har norske nettbanker absolutt forbedret seg de siste årene. De aller fleste nettbankene har fokusert mer på brukervennlighet, tillater flere personlige endringer for kundene i tillegg til at kundene selv opplever et besøk til sin nettbank som tryggere.

Hva en bør se etter når man velger nettbank

Kunder som velger ut nettbanken sin har selvfølgelig ulike behov, sånn er det jo med absolutt alt. Noen vil kunne ha tilgang til nettbanken sin gjennom sin mobile enhet, da bør det være noe man ser etter. Mange ser selvfølgelig etter helt andre ting sånn som gebyrer, noe som er utrolig mye viktigere enn det man tror. Gebyrer er tross alt noe som vil gå utover økonomien sin i hverdagen og er noe som vil bli trukket for hver gang man gjør en betaling, tar ut penger eller benytter kortet i utlandet. Noe annet de fleste bør ta hensyn til når man velger ut nettbanken sin er hvordan vilkårene for lån er om det er noe som vil skje i nærmeste fremtid. En siste ting man bør se etter er hva slags spareavtaler banken kan tilby, mange tilbyr for eksempel et fast beløp som blir trukket hver gang man bruker kortet sitt. Når man har funnet ut av disse tingene, har man forhåpentligvis også funnet den perfekte nettbank.

Privacy Policy